Restaurant Tijdok:  lekkere viskeuken

Sinds 2008  wordt het restaurant gerund door de familie Pauwaert, je kan dus stellen dat dit een familiezaak is.  Zo staat moeder Nicole als gastvrouw, bijgestaan door haar zoon Marino, in voor de bediening in de zaal en dochter Marianne als chef in de keuken. De levenslange kennis en ervaring in het vissersmilieu heeft de familie aangezet om een rasecht visrestaurant te vestigen aan de Tijdok, de voormalige vissershaven waar het historisch hart van de Zeebrugse visserij ligt.  

Het spreekt dus ook voor zich dat je hier kan proeven van de zee zoals wij ze altijd gekend hebben, vol lekkernijen die vaak al eens vergeten worden door de hedendaagse invloed van andere continenten. Waarom zouden we scampi's eten als wij onze garnalen "het goud van de Noordzee" hebben? Wat is er nu beter dan onze Noordzeekrab? Voor ons dan toch maar geen king-krab...

Kortom je moet zeker eens langskomen en proeven. Tijdok is gelegen aan de oude vissers-site en is eveneens de ideale uitstek voor een mooie wandel- of fietstocht aan de haven.

"Altijd tussen de vissers gestaan"

"Mijn beide overgrootvaders, mijn grootvader en mijn vader waren vissers en reders, ik heb nooit iets anders gekend. Als kind gingen ik en mijn broer al mee op de boot om garnalen te vissen. Toen het niet meer rendabel was, heeft de familie alles verkocht. Met pijn in het hart. Want onze ziel ligt nog steeds in de visserij. We kennen de visserswereld door en door. "

"Als kind wou ik altijd al kok worden. Na mijn middelbare school ben ik in Oostende een koksopleiding gaan volgen, maar ik heb heel lang voor de rederijen gewerkt. Op mijn 35 heb ik uiteindelijk toch besloten om mijn droom waar te maken en ben ik hier, aan het Tijdok waar vroeger alle garnaalvissers lagen, mijn restaurant begonnen."

"Ik werk uitsluitend met de vis die aangevoerd wordt door de Vlaamse vissers. Vis afkomstig vanuit andere continenten komt er bij ons niet in. Wij zijn gekend voor de dagverse, zelf gepelde garnalen. Wat er op de kaart staat in Tijdok volgt het ritme van de visserij."

"Als je jezelf  als viskok respecteert, moet je volgens de seizoenen werken. De lekkere pure smaak van verse vis uit onze Noordzee, een tuin vol mogelijkheden in lekkernijen"
fragment artikel de kust (2014) chef Marianne Pauwaert

www.hetlekkerewesten.be


echte Noordzee bouillabaisse Marianne Pauwaert visrestaurant Tijdok Zeebrugge
bouillabaisse van Noordzeevis met de bekroonde vissoep
Winnaar beste Vlaamse vissoep Marianne Pauwaert visrestaurant Tijdok Zeebrugge
handgepelde Zeebrugse garnalen
gezellig visrestaurant Tijdok Zeebrugge
het restaurant
Coquilles Marianne Pauwaert visrestaurant Tijdok Zeebrugge
pralines van coquilles
jachthaven Zeebrugge Tijdokstraat visrestaurant Tijdok Zeebrugge
de jachthaven
lekkere langoustines visrestaurant Tijdok Zeebrugge
langoustines
Q-label visrestaurant Tijdok Zeebrugge
Q-label
kindvriendelijke speelhoek visrestaurant Tijdok Zeebrugge
een kindvriendelijke speelhoek